Skladiščni sistem di:ALog WMS

Skladiščni sistem di:Alog WMS je sodobno zasnovana rešitev za informacijsko podporo poslovanju v tako manjših kot tudi večjih skladiščih. Sistem je zasnovan za enostavno uporabo, nudi pa vse funkcionalnosti naprednega sistema za skladiščno poslovanje. di:Alog WMS tako omogoča, da zmanjšate stroške obratovanja skladišča in stroške zalog, ob tem pa v vsakem trenutku veste, kaj se v vašem skladišču dogaja.

Odlike

 • Pregled nad procesi v skladišču
 • Zmanjšanje napak skladiščenja
 • Zmanjšanje stroškov skladiščenja

Funkcionalnosti

 • Transparentnost v skladišču

  +

  Transparentnost v skladišču pomeni, da blagu sledimo skozi celoten proces skladiščenja - od prejema blaga do njegove izdaje. Pogoj za transparentnost v vsakem skladišču je, da moramo za vsak artikel moramo natančno vedeti na kateri lokaciji se nahaja in v kakšni količini. Podatki morajo biti lahko dostopni in v realnem času, sistem pa enostaven za uporabo ter intuitiven.


  Za zagotavljanje transparentnosti v skladišču prav tako potrebujemo pregled na komisionarji in zaposlenimi v skladišču. di:Alog Warehouse zagotavlja nadzor in transparentnost nad delovno silo, saj je vsa zgodovina komisionarjev znana in shranjena v sistemu. Učinkovitost in pregled v skladišču je tako vedno na dosegu nekaj klikov v sistemu.


 • Sledljivost v skladišču

  +

  Sledljivost se začne s prihodom blaga v skladišče. Vsaka pošiljka, paleta ali izdelek se vnese v sistem (ročno ali s pomočjo strojne opreme), kjer se dodeli zaloga in pozicija. Sistem omogoča beleženje vsakega premika in transkacije znotraj skladišča, zato lahko sledimo verigi premikov materiala in komisioniranja od vhoda materiala v skladišče do izhoda, ko zapusti skladišče.


  V primeru vpoklica ali izginotja izdelka je pomembno vedeti, kdo je z izdelkom rokoval in kje se je izdelek nahajal. Tako lahko zelo hitro ugotovimo, kdo od zaposlenih ima več napak kot je to povprečje in se tem posameznikom tudi bolj posvetimo ter tako dosežemo večjo učinkovitost poslovanja v skladišču.

 • Integracija s čitalci in opremo

  +

  Sodoben WMS sistem se mora povezovati s strojno opremo, ki je danes na voljo za poslovanje v skladišču. Med to opremo sodijo komunikacijske tehnologije (frekvenčne), oprema za avtomatsko zaznavo (RFID ali črtne kode), računalniki, tekočimi trakovi, tiskalniki etiket kot tudi v zadnjem času s pametno skladiščno opremo (police in skladiščne škatle opremljene s senzorji) in robotskimi skladiščnimi sistemi.